Vieraalla maalla

Tuomas Linna tekee tutkimusta väitöskirjaansa varten ulkomaalaisten kohtelusta Suomessa. Kenttätutkimusta varten hän lainaa ystävänsä, inguusimies Omar Ghaalan henkilöllisyyttä.

Omariksi naamioituneena Tuomas tutustuu ja rakastuu maahanmuuttajille suomea opettavaan Hanneen. Hannekin rakastuu Omariin, eikä Tuomas tiedä kuinka paljastaa todellinen henkilöllisyytensä.

Tuomaksen yrittäessä tehdä vaikutusta omana itsenään, ilman naamioita, kääntyy tilanne ylösalaisin ja kiusallisten väärinkäsitysten myötä Hanne päätyy inhoamaan Tuomasta. Samaan aikaan Hanne rakastaa salaperäistä Omaria entistä intohimoisemmin.

Ennen kuin Tuomas saa kerrotuksi Hannelle totuuden, nappaa oikean Omarin menneisyys hänestä niskalenkin. Tuomas huomaa joutuneensa keskelle ystävänsä ihmissuhdesotkuja. Häntä odottaa Pohjanmaalla tilinteko perheen kunniaa puolustavan Rintaperkiön suvun kanssa.

Hannen rakkaus sekä Omariin että Tuomakseen joutuu koetukselle, kun väärinymmärrysten ja hätävalheiden suma alkaa lopulta purkautua.

Vieraalla maalla on hengästyttävästi eteenpäin vyöryvä komedia naamioleikeistä ja identiteetistä – ja rakkaudesta, johon eksyessään ihminen on vieraalla maalla.

2004

Ilkka Vanne

Marko Röhr

Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma

Ville Haapasalo, Irina Björklund

Jani Kumpulainen