Rauhantekijä

Peacemaker on sykähdyttävä poliittinen draamasarja rauhanneuvottelujen maailmasta, kansainvälisestä asekaupasta sekä valtaapitävien moniulotteisista suhteista. Sarjan tuottaa MRP Matila Röhr Productions (Johanna Enäsuo ja Marko Röhr. Sarjan tarina sijoittuu Turkkiin, Syyriaan ja Espanjaan, ja sarja on kuvattu suurimmaksi osaksi Kanariansaarilla ja Espanjassa.

Peacemaker perustuu tuottaja Johanna Enäsuon ja käsikirjoittaja Eriikka Etholen alkuperäistarinaan ja sarjan ohjaa visuaalisesta tyylistään ja epätavanomaisista aihevalinnoistaan tunnettu ja kansainvälisesti palkittu suomalainen ohjaaja AJ Annila.

Peacemaker on pohjoismaisten julkisien TV-kanavien yhteistyöprojekti sekä yksi Ylen kärkihankkeista. Sarja tuotetaan yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa ja on suunnattu kansainvälisille markkinoille sekä yleisölle. Sarjan 7,5 miljoonan euron budjetti onkin huomattavasti keskimääräistä suomalaista draamasarjan budjettia suurempi. Sarjan kansainvälisen myynnin hoitaa tanskalainen myyntiyhtiö REinvent Studios.

Sarjan näyttelijäkaarti on kansainvälinen. Pääosissa nähdään kaksi suomalaista eturivin näyttelijää Irina Björklund ja Mikko Nousiainen sekä mm. ruotsalaisista tv-sarjoista tunnetut Louise Peterhoff ja Kardo Razzazi sekä saksalainen tähtinäyttelijä Richard Sammel, joka on tunnettu rooleistaan mm. Quentin Tarantinon elokuvasta Kunniattomat paskiaiset, 3 Days to Kill, Casino Royale sekä Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin luomasta draamasarjasta The Strain.

Muissa merkittävissä rooleissa nähdään myös näyttelijöitä mm. Turkista, Irakista, Ranskasta, Espanjasta ja Iso-Britanniasta.

2020

AJ Annila

Johanna Enäsuo ja Marko Röhr

Johanna Enäsuo ja Eriikka Etholén-Paju

Eriikka Etholén-Paju

Irina Björklund, Mikko Nousiainen, Louise Petehoff, Kardo Razzazi, Sampo Sarkola, Abhin Galeya, Richard Sammel