Helmiä ja sikoja

Hirvoset, neljä veljestä ja isä-Ukko, elelevät Joensuun Rantakylässä ja pyörittävät pienimuotoista bisnestä: ”Pimeää viinaa ja pikkusuolaista”. Eräänä päivänä täysi viinalasti tuhoutuu viimeistä pulloa myöten ja Hirvoset jäävät rutkasti velkaa paikallisille roistolle, Sialle ja Limpulle. Pitääkseen bisneksensä hengissä Hirvoset päättävät ryöstää paikallisesta Alkosta korvaavat viinat. Keikka menee pieleen, kun Ukko, entinen baarimikko, innostuu sekoittelemaan drinkkejä tarjolla olevista hienoista viinoista. Pojat luikertelevat itselleen vapauttavat tuomiot, mutta Ukko joutuu vankilaan.

Ilman Ukkoa ja velkojien pelossa pojat joutuvat tuuliajolle. Tilannetta mutkistaa vielä yllättäen poikien luokse muuttava sohvantakana kasvanut pikkutyttö, jätkien siskopuoli – Saara. Veljeksistä vastuuntuntoisin, Läde, päättää ryhdistäytyä. Saadakseen jätkät kasaan ja luodakseen yhteishenkeä hän järjestää siskolle tupaantuliaiset, karaokebileet. Seuraavana aamuna Läde herää Saaran upeaan karaokelaulantaan ja saa epätoivoisen idean. Hän päättää valmentaa tytöstä tenavatähden lähestyviin kilpailuihin, joissa on tarjolla suuri rahapalkinto. Ikävä kyllä Saara sattuu olemaan sairalloisen ujo ja lukitsee itsensä vessaan jo pelkästä esiintymisen ajatuksestakin.

Poikien kotikutoinen ”Karaoke-Kid ” opetusmenetelmänsä ei kuitenkaan riitä tekemään ujosta Saarasta tähtiluokan solistia. Apuun palkataan Laura, kapakoihin eksynyt entinen lapsitähti.

Jotta Helsingin finaalista ja voittorahoista voi edes unelmoida, on Saaran voitettava ensin Joensuun paikalliskarsinta. Lisäksi muun muassa ulosottomiehellä sekä Sialla ja Limpulla on omat unelmansa voittorahojen saamisesta.

2003

Perttu Leppä

Jarkko Hentula

Perttu Leppä

Mikko Leppilampi, Laura Birn, Amanda Pilke, Unto Helo, Timo Lavikainen, Jimi Pääkallo

Jyrki Arnikari