Harjunpää & Pahan Pappi

Harjunpää ja pahan pappi on 2010-luvun poliisitrilleri, joka perustuu kirjailija ja ylikonstaapeli Matti Yrjänä Joensuun (s.1948) samannimiseen romaaniin. Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1982 saanut Joensuu on yksi arvostetuimpia suomalaisia rikoskirjailijoita. Harjunpää ja pahan pappi oli Suomessa myydyin kotimainen dekkari vuonna 2003. Hänen teoksiaan on käännetty lukuisille kielille ja useita niistä on dramatisoitu elokuviksi, tv-sarjoiksi, kuunnelmiksi ja näytelmiksi.

Tuottaja Ilkka Matila ja käsikirjoittaja Leo Viirret ovat kehitelleet elokuvan tarinaa vuodesta 2002 lähtien. Elokuvan Harjunpää ja pahan pappi on ohjannut Olli Saarela (mm. Rukajärven tie, Suden vuosi). Kuvaukset käynnistyivät 15.3.2010 ja elokuva saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 29.10.2010 yli 70 valkokankaalla.

KUN PAHUUS KOSKETTAA –
SE TARTTUU

Elokuvan päähenkilö on Matti Yrjänä Joensuun kirjoista tuttu väkivaltarikosyksikön ylikonstaapeli Timo Harjunpää. Hän on rehti ja tunnollinen poliisi, poliiseista parhain, joka menettää tyttärensä traagisella tavalla. Lähimmän työtoverinsa, konstaapeli Onerva Nykäsen tuesta huolimatta Harjunpää ei pysty toipumaan perhettään kohdanneesta menetyksestä. Samalla kun Harjunpää hautoo kostoa tyttärensä tappajalle, työssään hän tutkii Helsingin metron outoja kuolemia, jotka osoittautuvat sarjamurhiksi. Luullessaan pääsevänsä lähelle murhaajaa hän joutuu havaitsemaan, että murhaaja onkin päässyt lähemmäksi häntä. Harjunpään on pakko löytää murhaaja, mutta hän ei ole milloinkaan kohdannut pimeyden voimia näin musertavan voimakkaina..

2010

Olli Saarela

Ilkka Matila

Peter Franzén, Irina Björklund, Sampo Sarkola, Jenni Banerjee, Ville Virtanen