Göteborgin elokuvajuhlilla palkittu Kaikki synnit -sarja on nyt katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa!

Elisa Viihteen alkuperäissarja Kaikki synnit sai tammikuussa Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaan käsikirjoituksen Nordisk Film & TV Fond -palkinnon. Sarjan kaikki kuusi jaksoa on julkaistu 5.4. Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastossa.

 Murhien sarja ravistelee uskonnollista yhteisöä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapausta saapuvat selvittämään KRP:n rikostutkijat Sanna Tervo ja Lauri Räihä. Sannalle komennus on työtehtävä muiden joukossa, kun taas Lauri joutuu kohtaamaan entisen yhteisönsä. Paluu lapsuusvuosien kotikylään ajaa Laurin etsimään totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.


Pohjois-Suomeen sijoittuvan rikosdraaman on luonut ja käsikirjoittanut pitkään journalistina toiminut Merja Aakko yhdessä palkituista dokumenteistaan tunnetun Mika Ronkaisen kanssa, joka on myös ohjannut sarjan.

‒ Kaikki synnit on tarina pienestä kylästä Pohjois-Suomessa. Asuimme lapsuutemme sellaisessa paikassa ja voisi sanoa, että aloitimme tämän tarinan taustatutkimukset heti synnyttyämme. Göteborgin käsikirjoituspalkinto lujitti uskoamme siihen, että hyvin kerrotut paikalliset tarinat kiinnostavat kaikkialla, kommentoivat Merja Aakko ja Mika Ronkainen sarjan palkittua käsikirjoitusta.

 

‒ Vuosikymmenien sitkeä työ on vihdoinkin nostanut suomalaisen draamaosaamisen sille tasolle, että tuotannot nauttivat sekä kotimaisen että kansainvälisen yleisön suosiosta. Tämä luo vahvan perustan uusille tarinoille ja tekijöille, iloitsee sarjan tuottaja Ilkka Matila.

Ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen pohtivan, psykologisesti kiinnostavan sarjan pääosissa nähdään Maria Sid (My Fair Lady, Chess, Donna Paukku) ja Johannes Holopainen (Sydänjää, Tuntematon sotilas, KOM-teatteri). Muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Rosa Honkonen, Timo Pesonen, Matti Ristinen, Kreeta Salminen, Hannes Suominen, Risto Tuorila ja Tuula Väänänen.

‒ Olin erityisen iloinen saadessani ohjata esikoistyössäni sekä kokeneita näyttelijöitä että ensikertalaisia, jotka kaikki heittäytyivät rooleihinsa intohimoisesti, toteaa ohjaaja Mika Ronkainen.

‒ On upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draamatuotantoa kansainväliselle tasolle. Kaikki synnit on hyvä esimerkki sellaisesta rohkeasta, omaperäisestä tarinankerronnasta, jota jatkossakin haluamme tarjota asiakkaillemme alkuperäissarjoissamme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

 

Kaikki synnit -sarjan on tuottanut Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila, ja sen kansainvälisen levityksen hoitaa Sky Vision. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Oulun kaupungin, Film Estonian ja Suomen Elokuvasäätiön kanssa.

Katso palkitun draamasarjan traileri täältä.